FMPP
Intro Download Bruk Kildekode Bugs (feil)

Intro!

Fa's Multiplayer Paint (FMPP) er et tegneprogram som lar deg tegne med musen som om den var en tusj. Man starter med en hvit firkant, som etter hvert kan fylles med søte små hundevalper eller gi utløp for dine mest bisarre fantasier*, alt er opp til deg (brukeren).

Det som skiller FMPP fra andre tegneprogrammer er at flere kan samarbeide (eller konkurrere) om denne firkanten som man tegner i. Deltagerene bør helst være tilkoblet samme nettverk, og alle må ha en PC med FMPP på. Det går også an å bruke FMPP over Internett, men dette er ikke så lett som man kanskje vil tenke seg (se Bruk).

Filosofien bak programmet er at det skal være så enkelt som mulig å bruke. Derfor har det ingen innstillinger, og viser ingen feilmeldinger! Det betyr ikke at det er uten Bugs (feil), men det bare lukker hele programmet når det ikke klarer å fortsette. Jeg ber på forhånd om forlatelse for tapte mesterverk.

Download

Programmet leveres i to ZIP-varianter, en for Linux og en for Windows. Det krever at min. Java 5.0 er installert.

Windows: Last ned

Prøv å kjør den med MPPaint.jar først, hvis ikke det går; prøv å kjør start.bat.

Linux: Last ned

Det er litt ekkelt å starte på Linux, så du må kanskje starte start.sh fra et terminalvindu.

Bruk

Det skal ikke være så vanskelig å bruke FMPP. Det er likevel noen punkter som er greie å vite om:

For å koble til andre over internett, så må du endre litt på start.sh eller start.bat filen. På slutten av linjen som starter Java, så må du skrive inn IP-adressen og portnummeret til den du skal koble til. Portnummeret vil nesten alltid være 7002. F.eks:

java -jar MPPaint.jar 64.233.187.99 7002

Husk at det med brannmurer også gjelder over Internett. Nå som NAT har blitt forferdelig vanlig, så er ikke dette et lite problem. Det vil også oppstå problemer hvis man blander interne og eksterne klienter.

Kildekode

Programmet er skrevet i Java! Jeg vet ikke hvor mye nytte noen vil få av kildekoden, men det er bare å bruke den i hvert fall. Last ned

Bugs (feil)

Hvis du finner en feil i programmet så må du tenke deg om, er det noe viktig for deg at den blir rettet? Hvis svaret er ja, kan du maile en detaljert beskrivelse til pmb@fa2k.net.